Vinnerne av Fotokonkurransen 2009 kåret

av: Ane Mengshoel og Arve Solli

9. desember 2009 arrangerte SUBklubbkomiteen julemøte på Kalfaret Bryggeri. (Waldemars Microbryggeri). Glade subbere kjøpte øl og samlet seg i loungen fra sju. Litt senere ble det ølsmaking i baren der vi fikk høre historien bak Kalfaret Bryggeri og innføring i brygging mens vi testet fire typer ølslag, Juleøl, Bock, Brown Ale og Weiss. Ølet ble servert på praktiske små brett slik at vi kunne vandre rundt i museet med ølet i hånden etterpå. Museumsvandring med øl anbefales!

Deretter var det klart for kåring av semesterets UVfotokonkurranse. Gisle hadde en flott presentasjon av bildene som var blitt send inn til konkurransen og han kommenterte hvert enkelt bilde. Juryen var svært imponert over nivået til flere av “amatørfotografene” i klubben og oppfordret sterkt til deltakelse i NM. Flere hadde tatt svært gode bilder med kompaktkamera, og det viser at man ikke nødvendigvis trenger å ha altfor dyrt utstyr for å ta bra bilder. Det var bra steming i salen med skåling, applaus og ølpause. SUB var så heldige å få sponsorer til premiene; Akvariet i Bergen og Ur og Foto. Sistenevnte møtte opp med to (dykke)glade representanter som fikk dele ut hovedpremien.

Konkurransen var delt i fire klasser, der det ble kåret én vinner i hver klasse samt en for beste bilde. Alle bildene kan beskues under der man også kan få vite de øvrige plasseringer. SUB gjør oppmerksom på at det ikke er lov å kopiere eller bruke bildene uten samtykke fra fotografene.

VINNERE:

  • Klasse A: Vidvinkel med dykker: Ingvald Arne Meland
  • Klasse B: Vidvinkel uten dykker: Ingvald Arne Meland
  • Klasse C: Macro: Anders Schouw
  • Klasse D: Nesledyr: Anders Schouw

BESTE BILDE: Anders Schouw.

Juryen besto av:

  • Verdensmester i UV-foto 2009, Espen Rekdal
  • Leder av SUBklubbkomiteen, Therese H. Røst
  • UV-fotograf og medlem av SUBklubbkomiteen, Gisle Sverdrup

Beste bilde

[singlepic=63,350,watermark,center]

Beste Bilde
copyright © Anders Schouw

Se alle bildene i bildegalleriet her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *