FAQ

Vi er alle på ulike nivåer og har både våre styrker og svakheter. Noe av det vi gjør krever sertifisering, men det meste er noe en bare må øve på. Som en klubb er det viktig å minne alle på at vi har vert der selv. Dersom du føler at du ikke har god kontroll på buoyancy, problemer med vekting, vil du lære å bruke DSMB, nervøs for å tømme masken under vann, eller føler du deg bare litt fersk, så snakker du med dykkerleder (send gjerne epost før dykkedagen). Vi prøver alltid å tilettelegge når vi har muligheter til det.

Nattdykk-erfaring

Mye av dykkingen på ettermiddag/kveldstid i Norge foregår etter mørkets frembrudd. Dette fører til at sikten effektivt blir mye kortere, og at vanlige hånsignaler og prosedyrer ikke funker som normalt. Dette løser vi ved å bruke lyssignaler og prosedyrer for mørket som ikke alltid er dekket i alle grunnkurs. Ved ukedagsdykkene våre (fast Torsdag) krever vi at dykkere har erfaring med nattdykk. Dersom en ikke har erfaring er det derfor viktig å snakke med dykkerleder om dette på forhånd slik at dere kan gå over de gjeldende regler og prosedyrer, samt velge dykkested hvor en kan øve på dette, gjerne på et tidligere dykk i enklere forhold (Lørdagsdykk)

Jeg har ikke dykket med bottom timer før

Ved dykking med bottom timer bruker vi dykketabeller f.eks. Norske Dykke- og behandlingstabeller og regner på en “flat” profil som vil si at vi regner tiden som om du er ved maksdybde hele dykket.

Hva koster det å være medlem?

Prisen for medlemskap er 800kr i året for studenter, 1600kr for andre og 600kr for høstmedlemskap student. Høstmedlemskap er bare mulig for studenter. 

Hvordan blir jeg medlem?

Du må også registrere deg som medlem på minidrett.no – Etter godkjenning av søknad vil det bli fremsendt faktura via e-mail. Er du student må det sendes inn studentbevis.

Hva koster det å leie utstyr?

Det koster 100kr å leie en tørrdrakt. Resten av utstyret låner du gratis. Har du egen tørrdrakt, koster det deg ikke noe å låne resten.

Hva trenger jeg av eget utstyr?

Det eneste du behøver av personlig utstyr er svømmeføtter og maske. Du må også ha med varme klær til å ha under tørrdrakten.

Hvor ofte er det klubbdykk?

Det avholdes klubbdykk 3 dager i uken. Hver tirsdag med avreise 17.00 og hver lørdag og søndag med avreise 11.00.

Det er ikke nødvendig å melde seg på klubbdykkene. Oppmøte er en time før avreise om man skal låne utstyr, og senest 30 minutter før avreise om ikke.

Kan jeg leie utstyr uten å være medlem?

Nei. Utstyrsleie er kun for klubbens medlemer.

Hva er inkludert i medlemskapet?

– Som medlem i SUB har du mulighet til å være med på klubbdykk tre ganger i uken i et godt miljø.

– Du har mulighet til å leie komplett utstyr for 100kr dagen.

– Du har fri tilgang til kompressor og kan fylle luft/Nitrox når du måtte ønske.

– Du kan fylle Nitrox gratis fra klubbens membrananlegg.

– Du kan leie klubbens utstyr til private dykk og turer utenom klubbens aktiviteter.

Jeg har aldri dykket med tørrdrakt. Kan jeg fremdeles være med på klubbdykk?

Hvis du har tatt kurset ditt uten tørrdrakt må du først delta på et introdykk der du får opplæring i bruk av tørrdrakt og resten av klubbens utstyr. Introdykket består av litt teori og to dykk sammen med instruktør. Se påmelding her

Kan jeg lagre eget utstyr i klubblokalene?

SUB har skapplasser for lagring av privat utstyr. Skapene fordeles i begynnelsen av hvert semester. Når det er på tide å søke om skapplass vil dette bli informert om på klubbens epostliste og hjemmeside.

Klubbens hovedinformasjonskanal er epostlisten Subnett. For instruksjoner om hvordan man melder seg på, se her