CMAS P1 – Grunnkurs

Grunnkurset er inngangsbilletten til dykkingens verden. Kurset utdanner trygge, sikkerhetsbevisste og selvstendige dykkere for sportsdykking ned til 20 meter. Det ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold.

Kurset består av en teoridel på ca. 20 timer som leder frem til en skriftlig flervalgseksamen. Teoridelen blir enten gjort som klasseromsundervisning eller som eLæring. Ved eLæring vil det og bli satt av ein dag til spørsmål og diskusjon.

Emner på kurset inkluderer gjennomgang av dykkeutstyr, dykketeknikk, fysiske forhold under vann, planlegging av dykk, herunder bruk av dykketabeller og dykkecomputere, redning og førstehjelp, dykkemedisin og dykkepraksis.

Den praktiske delen består av to dager med dykk i basseng og tre dager med minimum seks sjødykk. Utdanningen du får er tilpasset dykking i norske farvann og oppfyller de spesielle kravene som stilles til grunnkurs av norske myndigheter. Når du har bestått kurset vil du få det internasjonale CMAS P1 beviset som godkjenner deg for dykking ned til 20 meter.

Kandidater må gjennomføre en legesjekk og må være svømmedyktig. Elever må selv kjøpe maske og svømmeføtter; resten av utstyret kan lånes av SUB. Kurset går normalt over to uker. SUB organiserer normalt grunnkurs hvert semester.

Pris: kr. 4300/5000 (student/ikke-student). Prisen inkluderer eLæringsavgift (betalt direkte til NDF), sertifiseringsavgift, læreboken Grunnleggende apparatdykking og loggbok. Eleven må selv betale legeattest og ABC-utstyr.

I forbindelse med kurset blir det og gjennomført Nitroxkurs inkludert i prisen (normal pris 800kr)

Medlemskap ut 2024 er inkludert i prisen for kurset. 


Husk at påmeldingen ikke er fullført før depositumet på 500NOK er betalt og bekreftet. Resterende sum betales i løpet av kurset. 

Påmeldingsskjema finner du her

CMAS1 rammeplan revisjon 2015

Video

 

Eller direkte på Vimeo